Startsidan
Om Wiesmann
Racing
Våra objekt
Hyr event-trailer
Nyheter
Kontakt
Samarbetspartners


Om Wiesmann

(Wiesmann GmbH & Co KG)

Det tyska företaget Wiesmann tillverkar stilrena, handgjorda sportbilar enligt egna utvecklingsplaner. Varje sportbil från Wiesmann kan utrustas individuellt och skräddarsys enligt kundens önskningar.

I nuläget äger, kör och njuter fler än 700 kunder ute i Europa en Wiesmann.

Företagets grundare, Friedhelm och Martin Wiesmann, har arbetat hårt för att förvandla prototypbyggnaden till en produktionsanläggning för exklusiva sportbilar med effektiv och vinstbringande produktion. Med tiden blev Wiesmann en etablerad biltillverkare som kombinerar BMW-motorer och högkvalitativ tysk teknik i sina egendesignade sportbilar. Det omfattande produktionsdjupet garanterar att hela bilen är full av vetande och kvalitet från Wiesmann och gör dessutom att bilen kan fyllas med personlig utrustning.

Efter femton år av ständigt ökande produktion invigde Wiesmann sin nya fabrik i Dülmen för att möta en växande efterfrågan. Invigningen ägde rum i april 2008. År 2005 tillverkade och sålde Wiesmann 92 bilar och under 2006 lämnade 143 sportbilar fabriken. Försäljningen ökade alltså med 58 %, något som till viss del beror på bilarna i sig, och till viss del på det expanderande försäljnings- och distributionsnätverket.

Läs mer om Wiesmann: www.wiesmann-mf.com

Hur började allt?

1985 besökte bröderna Martin (civilingenjör) och Friedhelm (civilekonom) Wiesmann Essen Motor Show tillsammans, och när de såg alla nya och gamla sportbilar som visades bestämde de sig för att bygga en Roadster med ett fascinerande, gammaldags utseende, men utrustad med toppteknik, som en symbios av klassisk design och modern ingenjörskonst. De ville uppfylla sin barndomsdröm.

Sagt och gjort; de följande åren fortsatte utvecklingen av Roadstern, samtidigt som Friedhelm satt som General Manager och delägare i en klädmanufaktur och Martin arbetade som ingenjör med att utveckla pumpar. De ville skapa en unik, skräddarsydd sportbil som skulle kombinera de traditionella värdena hos en strikt puristisk Roadster: en tvåsitsig bil med iögonfallande utseende, fällbar sufflett, lång motorhuv med kort karossöverhäng och kort bakdel, en instrumentpanel som bara innehöll det allra viktigaste och en kraftfull motor.

Bröderna Wiesmann kände redan tidigt till de ekonomiska riskerna som en produktionsanläggning innebar. Därför började de med att producera hardtops för cabrioleter med passande förvaringssystem. De hade en cabriolet i familjen, och den visade på hur viktigt ett riktigt tak var, särskilt på vintern. Förutom betydande privata tillgångar, utgjorde tillverkningen av hardtops en långfristig och solid finansiell bas som täckte de enorma utvecklingskostnaderna.

Som tur var togs dessa hardtops emot väl på marknaden. De fyllde sålunda två syften: dels säkerställde de ekonomisk överlevnad, dels skapade de ett erkännande bland de samarbetande biltillverkarna. Detta slutade i ett leverantörskontrakt mellan BMW AG och Wiesmann gällande motorer till Roadstern de utvecklade.

1993 hände det:

Wiesmann Roadster med BMW-teknik såg dagens ljus!

Nu har Wiesmann vuxit till en etablerad tillverkare av rena sportbilar med bred erfarenhet av att producera exklusiva bilar enligt kundernas individuella önskemål. Wiesmann besitter en grundlig expertis i tillverkningen av sportbilar och har överlägsen kunskap om alla material och produktionsförfaranden som hör till. Wiesmann anställer bara hantverkare med god insyn i produktionen, allt för att skapa en kontinuerlig övervakning av alla förfaranden och för att säkerställa produktens höga kvalitet. Baserat på sin gedigna kunskap om marknaderna, utökar Wiesmann försäljningen till nya regioner. För tillfället finns Wiesmann sportbilar i hela Europa samt i Mellanöstern och Fjärran östern.

Den finansiella plattformen breddas med passiva delägare.

Allt sedan grundandet har företagets kapitalbas anpassats till det växande företaget. Tre passiva men mycket hängivna delägare har underlättat den pågående affärsutvecklingen genom finansiellt stöd, idéer och affärskontakter. Detta gäller i synnerhet försäljningsexpansionen på nya marknader, utformandet och kompletteringen av produktportföljen samt konstruktionen av den nya fabriken som togs i bruk under 2007, med invigning i april 2008.